Viking smink

0
viking makeup

Smink är ett bra sätt att uttrycka dig själv och ge ditt utseende något extra. Om du letar efter ett nytt sätt att prova några nya utseenden kan vikingasmink vara den perfekta trenden för dig! Denna trend har varit populär i den skandinaviska regionen i Europa såväl som delar av Nordamerika.

Så, vad är ”Viking makeup”, egentligen? Det kan vara en mängd olika utseende beroende på dina preferenser. Ett sätt att prova denna trend är att använda matta nyanser på ögonlocken och munnen och metalliska nyanser på ögonskuggan och kindbenen. Ett annat alternativ är att välja ett mer dramatiskt öga med rökig ögonskugga och bevingad eyeliner. Ett tredje alternativ skulle vara att spela upp dina naturliga egenskaper med mjuk rosa ögonskugga eller ljusbrun rodnad. Hur du än bestämmer dig för att bära den, är Viking makeup säker på att vara unik men ändå snygg.

En introduktion till vikingasmink

Läppstift utmaning

I den skandinaviska regionen Europa och delar av Nordamerika har vikingasmink varit populärt. Viking smink kan vara en mängd olika utseende beroende på dina preferenser. Ett sätt att prova denna trend är att använda matta nyanser på ögonlocken och munnen och metalliska nyanser på ögonskuggan och kindbenen. Ett annat alternativ är att välja ett mer dramatiskt öga med rökig ögonskugga och bevingad eyeliner. Ett tredje alternativ skulle vara att spela upp dina naturliga egenskaper med mjuk rosa ögonskugga eller ljusbrun rodnad.

Oavsett vad du väljer att ha på dig, kommer vikingasmink säkert att vara unik men ändå snygg.

Viking Warrior smink

De olika stilarna av vikingasmink

Bra sminkhandledning för oliv- och mörka hudtoner

Om du inte är säker på var du ska börja, oroa dig inte. Det finns olika stilar av vikingasmink som du kan prova!

Ett sätt att gå igenom denna trend är att använda matta nyanser på ögonlocken och munnen och metalliska nyanser på ögonskuggan och kindbenen. Ett annat alternativ är att välja ett mer dramatiskt öga med rökig ögonskugga och bevingad eyeliner. En tredje stil kan vara att spela upp dina naturliga egenskaper med mjuk rosa ögonskugga eller ljusbrun rodnad. Det här är bara några av hur du kan experimentera med denna trend. Du kan också välja att blanda flera stilar eller bära den på helt unika sätt!

En viktig titt på en första dejt

Läppstift film

Om du ska på en första dejt finns det några viktiga saker att komma ihåg.

Först och främst vill du se ditt bästa ut. Om du ska träffa ditt datum personligen för första gången är det viktigt att vara välvårdad och sammansatt. Du vill inte att de ska ha ett negativt intryck av dig från början.

Dessutom är det bäst att inte bära för mycket smink. Du vill att din naturliga skönhet ska lysa igenom på detta datum – inte sticka ut från mängden. På så sätt blir det lättare för dem att få en känsla av vem du är och vad du gillar utan att vara överväldigande eller överväldigande.

Det här är trots allt bara ett första datum! Det är inte ett livslångt åtagande! Tänk på det när du bestämmer hur mycket av dig själv du vill att de ska se på detta datum.

Rätt produkter att använda för denna trend

E.l.f.matt läppstift

Vad behöver du för att uppnå detta unika utseende? Det finns några produkter som du behöver.

-En matt ögonskuggsnyans, som Nordic Pink eller Nordic Brown

-Metalliska ögonskuggsnyanser, som Nordic Gold och Nordic Silver

-Primer (tillval)

-En ögonskuggsborste (tillval)

-En sminkinställningsspray (tillval)

Nordisk mytologi bakom vikingasmink

Dermacol Satin Smink Bas

Inspirationen bakom vikingasmink kommer från nordisk mytologi. Vikingarna var en grupp människor som var kända för sin skicklighet i strid och utforskning. De var också kända för sin användning av smink för att öka sin skönhet. Ögonskuggor och eyeliners användes för att skapa starka linjer runt ögonen, läppfärger gav färg till läpparna och rodnad applicerades på kinderna för att göra dem rosiga.

Det är fortfarande populärt idag för kvinnor i Nordamerika och Europa, särskilt Sverige, att använda denna look när de vill ha ett djärvare utseende utan att ha för mycket på gång.

Om du letar efter ett nytt sätt att prova en ny stil eller om du är intresserad av hur du kan uttrycka dig med smink, kan Viking makeup vara den perfekta trenden för dig!

Ragnar Lothbrok

Det är inte förvånande att lära sig att Ragnar Lothbrok of Vikings berömmelse bar smink. Han var ju en viking! Det intressanta med detta är att ”Viking makeup” inte hänvisar till bara en look. Den kan användas på många olika sätt, bland annat för mer dramatiska utseenden med rökig ögonskugga och bevingad eyeliner.

Innan du börjar experimentera med olika utseende är det viktigt att göra din forskning. Till exempel kan vissa människor använda blåbaserade nyanser istället för rosa på locken för en mer naturlig effekt. Du vill se till att du har rätt verktyg till hands så att du inte har några ovälkomna överraskningar!

Oavsett om du är intresserad av att prova denna trend eller inte, är det alltid bra att veta vad andra gör i skönhetsvärlden. På så sätt kan du hålla dig informerad och inspirerad!

Tips för ögonmakeup

Så, hur kan du rocka vikingasmink och ändå uppnå ditt önskade utseende? Vi har några snabba tips som hjälper dig:

– Skapa ett rökigt öga genom att använda mörkare nyanser på ögonlocken och blanda dem med ljusa nyanser.

Håll matta nyanser nära fransraden och använd ljusare, skimrande nyanser på ögonens yttre hörn.

– Lägg till mörk mascara för mer intensitet.

Genetisk smink och vikingasmink

Viking makeup handlar om att ta ett djärvt utseende och spela till dina unika egenskaper. Denna trend är perfekt för dem som vill prova något nytt och sticka ut från mängden.

Men innan du går vidare är det viktigt att du vet vilken typ av genetisk smink du har. Vad menar vi med det här? När du applicerar smink är det viktigt att känna till de olika typerna av hudtoner och vilka färger som passar dem bäst. Att känna till din hudton och undertoner gör det lättare för dig att hitta de produkter som fungerar för din hudtyp och hjälper dig att undvika att se ut som en clown eller en Oompa Loompa!

Det finns fyra olika typer av hudtoner: gul, oliv, rosa-beige och beige. Följ dessa riktlinjer när du väljer din Viking-makeuplook:

* För gula hudtoner: Matta nyanser blandade med skimrande pulver ger ett rikt utseende samtidigt som de markerar hudens underton.

* För olivfärgade hudtoner: Jordnära nyanser som gröna eller bruna i kombination med glittrande ögonskugga fungerar underbart på olivhud.

* För rosa-beige hudton: Fuchsia ögonskugga i kombination med en mörk läppfärg

Vikingakulturen

Vikingarna var ett skandinaviskt folk som plundrade och handlade över stora delar av Europa, Asien och Nordatlanten. Vikingarna bebodde ett område som sträckte sig från Skandinavien till västra Ryssland, Grönland och Newfoundland.

Liksom de flesta kulturer som fanns under medeltiden var vikingakulturen till stor del agrar. De ägnade sig åt jakt, fiske, djurhållning (uppfödning av boskap som nötkreatur) och jordbruk av olika grödor (som korn). Vikingakulturen hade också en hel del hantverkare. De gjorde vackra smycken av silver och guld och vapen som svärd.

__Viking kultur har också gett oss några ord som fortfarande används idag som vardagsnamn ”torsdag” (Torsday), ”fredag” (fredagar), ”lördag” (saturndag) och ”söndag” (söndag).

Danskt Mode

Bloggare ger definitivt vikingasmink ett försök

Nyligen publicerade den danska modebloggaren Maja Løvbjerg bilder på sin ”vikingasmink”-look på Instagram.

I sitt inlägg sa hon att hon ”provade min nya vikingasminktrend”.

Hon kallade utseendet ”vackert och feminint” och sa att det accentuerade hennes drag.

Maja nämnde också att hennes läppstift är från H&M:s samarbete i begränsad upplaga med Kylie Jenner, som kom ut i augusti 2018. Hon sa att läppstiftet var perfekt för att skapa en mer dramatisk läpp och hjälpte till att ge henne lite extra oomph.

Bloggaren rekommenderade också att prova den här typen av smink om du vill ha ett enkelt men kraftfullt sätt att förstärka din dagliga sminkrutin.

Hon sa att du behöver lite ögonskugga och läppfärg för att få den perfekta vikingasminklooken!

viking smink, nordisk mytologi, smink, viking man, vikingatid, ansiktsfärg, norra Europa, ögonmakeup, nordisk gud, tränare, kvinna, hår, anor, ragnar lothbrok, vikingatid, skägg, arkeologiska fynd, vikingkrigare, gammal engelska, Storbritannien, minnesota viking, eyeliner, skelett, följ följande, krigare, strid, kammar, vikingaperiod, runor, kohl, vikinggravar, tatueringar, makeupartist, personlig information, vikingkultur, fysiskt utseende, kläder, medeltiden, ögonbrynen, kosmetika, danskt mode, olika kulturer, pincett, genetisk smink, arkeologer, arkeologi, skönhet, foton, bevis, etnicitet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here