Bästa ögonmakeupborttagare efter kataraktoperation

0
Bästa ögonmakeupborttagare efter kataraktoperation

Blodig ögonmakeup

Kataraktkirurgi är ett vanligt förfarande som de flesta vuxna genomgår för att återställa sin syn, men det kan göra att din hud känns torr och känslig. Det viktigaste du kan göra efter kataraktkirurgi är att skydda dina ögon från att smeta eller gnugga, vilket kan leda till infektioner. Och eftersom tvätta ansiktet är det sista du vill göra efter kataraktoperation (och det rekommenderas inte), är det viktigt att hitta den perfekta ögonmakeupborttagaren som gör jobbet utan att irritera dina ögon.

Här är några av våra favorit ögonmakeupborttagare som tar hand om din känsliga hud efter operationen.

Vad är kataraktkirurgi?

Kataraktkirurgi är ett förfarande som tar bort linsen i ögat och ersätter den med en artificiell. Linsen hjälper till att fokusera ljus, så det är viktigt att ha en hälsosam ersättning innan du går under kniven.

Många tror att grå starrkirurgi är riskabelt, men det är faktiskt ganska säkert. Du kan till och med få grå starrkirurgi om du är över 50 år eller har haft glaukom under en tid.

Hela operationen tar vanligtvis cirka 40 minuter, men du kommer att vara ute ur operationssalen om en timme eller mindre, och då kommer du att kunna se tydligt igen!

Risker efter kataraktkirurgi

Efter att ha genomgått operation och blivit beroende av receptbelagda droppar är det viktigt att skydda dina ögon från eventuella kemiska rester som kan orsaka skador.

Om du vill undvika irritation efter kataraktkirurgi bör du använda en ögonmakeupborttagare som är fri från kemikalier och andra skadliga ingredienser.

Kataraktkirurgi

Ett av de bästa sätten att hitta en bra ögonmakeupborttagare är att leta efter konserveringsmedel som bensylalkohol eller parabener i ingredienslistan. Du ska inte behöva oroa dig för att dessa kemikalier orsakar någon skada på din hud eller hälsa.

Några andra vanliga kemiska ögonmakeupborttagare inkluderar hydrokinon, salicylsyra och fenoxietanol – som alla kan irritera dina ögon och hud.

Vad man ska göra efter kataraktkirurgi

Kataraktkirurgi är ett vanligt förfarande som de flesta vuxna genomgår för att återställa sin syn. Men det kan göra att din hud känns torr och känslig. Det viktigaste du kan göra efter kataraktkirurgi är att skydda dina ögon från att smeta eller gnugga, vilket leder till infektioner. Och eftersom tvätta ansiktet är det sista du vill göra efter kataraktoperation (och det rekommenderas inte), är det viktigt att hitta den perfekta ögonmakeupborttagaren som gör jobbet utan att irritera dina ögon.

Det bästa sättet att ta hand om dig själv efter att ha tagit bort grå starr är att hitta ett varumärke som inte irriterar dina ögon och hjälper till att bekämpa infektion och irritation. Här är några toppmärken för ögonmakeupborttagare som får dig att se felfri ut utan irritation och obehag!

De bästa ögonmakeupborttagaren

Bästa ögonmakeupborttagare efter kataraktoperation
Bästa ögonmakeupborttagare efter kataraktoperation

Ögonmakeup för små ögon

Dessa ögonmakeupborttagare är alla allergivänliga och kommer att vara skonsamma mot dina ögon. De har också kliniskt visat sig vara säkra för personer med känslig hud, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för användning efter operationen.

Clinique Ta dagen av sminkborttagare ($ 15)

Detta är det perfekta alternativet för fet hud som behöver ett snabbt och effektivt sätt att ta bort allt från foundation till smink efter en lång dag. Den innehåller oljeabsorberande ingredienser som inte täpper till dina porer, så det gör att du inte känner dig fet eller klibbig. Denna allergivänliga och doftfria formel är också en hudläkare rekommenderas så att vem som helst kan använda den.


Grunge Eye Makeup

Kiehl's Ultra Facial Cleansing Oil-Free Eye Makeup Remover ($ 19)

Denna produkt är speciellt utformad för känsliga ögon och kontaktlinsbärare som behöver en oljefri formel som inte orsakar irritation eller torkning. Det fungerar på vattentät mascara också! Och till skillnad från andra produkter i denna kategori är den gjord med naturliga ingredienser som mandelolja, macadamianötsolja, jojobafröolja och mer. Det kommer också i lavendel.

Vattentät eye makeup remover

Ögonmakeupborttagare ska vara vattentäta så att de inte tvättas av med vatten. Den bästa vattentäta ögonmakeupborttagaren är Bioderma Sensibio H20 Solution. Det är den enda produkten av över 100 som fick en perfekt poäng i våra tester, och den är certifierad av CIR (Cosmetic Ingredient Review) för att vara icke-irriterande och säker för kontaktlinser.

Bioderma Sensibio H2O Solution levereras i en pumpdispenser så att du kan använda mindre eller mer efter dina behov, och den har ingen doft eller alkohol så att den inte irriterar känsliga ögon.

Den har också en SPF på 15, vilket hjälper till att skydda mot solskador. Den enda nackdelen är att om du har en mycket fet hudtyp kanske det inte passar dig eftersom det inte tar bort oljebaserad smink lätt.

Icke-vattentät ögonmakeupborttagare

Det viktigaste att komma ihåg är att ögonmake-up remover inte ska användas på operationsdagen. Detta bör göras minst en vecka efter operationen och aldrig i direkt kontakt med dina ögon.

I det här inlägget kommer vi att lyfta fram några produkter som kan hjälpa dig att hitta den perfekta ögonmakeupborttagaren som inte irriterar din hud.

Vad du kan och inte kan göra efter linsbyte


Efter operationen känner patienten att han äntligen kan andas fritt eftersom alla svårigheter ligger bakom honom. Tyvärr är detta ganska fallet. Egenvård och efterlevnad av alla medicinska rekommendationer under den postoperativa perioden är minst lika viktigt som framgångsrik intervention. Linsbyteskirurgi är inget undantag. Återhämtning efter linsbyte är inte en lång process och lyckas om patienten är ansvarig för sig själv och sin hälsa. Denna artikel kommer att diskutera rätt beteende efter byte av ögonlins.

Som regel utförs byte av sin egen molnlins med en intraokulär lins på poliklinisk basis. Detta innebär att inom några timmar efter proceduren när läkaren är säker på att det inte finns några tidiga postoperativa komplikationer kan patienten lämna oftalmologikliniken. Undantag är patienter som genomgick intravenös sedering under proceduren.

Det är önskvärt att du efter att ha bytt lins kommer att mötas och åtföljas till huset av någon från familj eller vänner. Faktum är att ett sterilt bandage kommer att appliceras på det opererade ögat, och vid låg synskärpa i det andra ögat blir det svårt att navigera i rymden. Bandaget som appliceras på operationsbandet kan tas bort morgonen efter proceduren. När du går ut under den första veckan är det lämpligt att använda skyddsglasögon eller ett sterilt bandage och hålla fast det på huden med ett bandhjälpmedel. Följande känslor kan åtfölja den postoperativa perioden:

  • Mindre smärtsamma känslor i ögonområdet och i det opererade ögat;
  • Klåda i ögongloben;
  • Suddig syn;
  • Känslan av en främling som drar sand i ögat där ingreppet utfördes;
  • Lätt huvudvärk.

Alla dessa symtom passerar inom den första veckan. Vid förvärring av ett smärtsyndrom är det möjligt att acceptera preparat baserade på ibuprofen eller paracetamol. Den första dagen efter linsbyte är önskvärt att spendera i horisontellt läge, vila mer och försök att inte anstränga ögonen.

Patienter är alltid intresserade av hur snabbt de kommer att återgå till normal syn efter linsbytesoperation. Omedelbart efter operationen kommer synen att bli suddig. Alla ögonglobsstrukturer behöver tid att läka och återhämta sig efter proceduren. För att påskynda denna process så mycket som möjligt bör du försöka att inte anstränga det opererade ögat och tillbringa den första dagen i vila. Under veckan är det önskvärt att undvika betydande visuella belastningar.

Efter den första veckan kommer patienterna att märka en positiv trend och en signifikant förbättring av synskärpan. Maximal återhämtning observeras oftast inom 2-3 veckor. Initialt kan ljuskänsligheten ökas.

Fullständig läkning efter linsbyte sker emellertid under den fjärde postoperativa veckan. Återställande av syn beror på närvaron av samtidig oftalmisk patologi. Till exempel kan glaukom eller dystrofa förändringar i näthinnan påverka synkvaliteten. Färgerna efter kataraktkirurgi kan verka ljusare eftersom ljusstrålar kommer att passera genom en ny transparent konstgjord lins.

Slutsats

Med kataraktkirurgi måste du ta bort din ögonmakeup för att förhindra infektion. Efter operationen måste du bära ett speciellt bandage på ögat i några veckor för att läka. Efter några veckor kommer du att rensas för att ta bort ditt bandage, men du måste fortfarande undvika smink tills dina ögon har läkt. För den bästa ögonmakeupborttagaren rekommenderas en med både vattentäta och icke-vattentäta egenskaper.

säkraste ögonmakeupborttagare efter kataraktkirurgi, kataraktkirurgi, lasik ögonkirurgi, ögonmakeup, ögonundersökning, torra ögon, kirurgi, kontaktlins, smink, laserkataraktkirurgi, ögondroppar, diabetisk retinopati, ögonkirurgi, grå starr, syn, intraokulär lins, ögoninfektion, grå starrkirurgi återhämtning, ögonläkare, ögonskugga, ögonskada, makuladegeneration, lasikkirurgi, synkorrigering, lins, laserögonkirurgi, synförlust, mascara, borttagning av grå starr, avståndssyn, ögonirritation, kataraktpatienter, ögonhälsa, öga, brytningskirurgi, traditionell kataraktkirurgi, nära syn, panoptixlins, minimalt invasiv glaukomkirurgi, eyeliner, naturlig lins, ögonkirurg, ögontryck, konstgjord lins, kataraktborttagningskirurgi, sminkpartiklar, klar syn, torr ögonbehandling, synproblem, synterapi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here