Badoljor och ljus

0
Badoljor och ljus

Fungerar badoljor

Alla älskar en bra blöt i badkaret efter en lång dag eller en särskilt stressig vecka. Men medan bubblor, fräsande badbomber och badsalt alla är fina detaljer, är det doften som gör eller bryter din badupplevelse. Rätt aromaterapiprodukter kan transportera dig till en annan värld och ge dig en spa-liknande upplevelse i ditt eget hem. Oljor och ljus är bra för att ställa in stämningen för avkoppling och sinnesro. Doftande oljor är också bra för massage där deras fuktgivande egenskaper spelar in. Läs vidare för att upptäcka de olika typerna av oljor och ljus som finns tillgängliga, hur man väljer dem och vilka eteriska oljor du alltid bör hålla i lager i ditt hem.

De olika typerna av badoljor och ljus


Body Bath oljor

Badoljor är bäst för torr hud, känslig hud och människor som inte gillar känslan av vatten på huden. De kan vara doftande eller unscented. Doppade eller ringlade ljus är bra för personer med känslig hud eller som har allergier eller känslighet för dofter. De är gjorda av paraffinvax. Tända ljus är perfekta för att genomsyra ett helt rum med doft och är gjorda av paraffinvax. Doftoljor är bäst för personer med allergier mot paraffinvax. De är idealiska för diffusorer, ljus och sprayer. Rökelse är det mest traditionella sättet att dofta ett rum och är tillverkat av olika växt- och träbaserade material.

Avkodning av doftetiketter

Hur använder du frodiga badoljor

Doft kan vara förvirrande och vilseledande. För att dechiffrera etiketten och hitta den perfekta doften måste du avkoda ingredienslistan. De fem första ingredienserna som listas är huvudingredienserna och de tre sista finns där som en eftertanke. Många doftprodukter innehåller också alkohol, så var uppmärksam på etiketten för att se till att du undviker allt som är för starkt för din hud. Om du är känslig för doft, se till att läsa ingredienslistan noggrant för att undvika eventuella reaktioner. Doft kan också påverkas av temperaturen. Doften avdunstar snabbare när det är kallt, så se till att hålla dina doftande produkter borta från kylen eller frysen där de kan förlora sin doft.

Blötläggande oljor


Små badoljor formar sig som annimaler

Det första steget för att välja de bästa badoljorna är att bestämma din hudtyp och välja en fuktgivande eller återfuktande olja. De bästa oljorna för torr hud är avokado, macadamia och jojoba. För känslig hud kan du använda druvfrö, arnica (för blåmärken eller solbränna), johannesört, lavendel och kamomill. För resten av kroppen är de bästa oljorna kokosnöt, jojoba och druvkärna. För ditt ansikte, prova arnica, jojoba, echinacea och kamomill. Oljor är också bra för massage, vilket ger ett avkopplande element till din badtid.

Ljus dofter för att sätta stämningen


Lugnande badoljor

Citrusdofter som citron och grapefrukt främjar vakenhet och energi. Växtbaserade dofter som basilika, eukalyptus, lavendel och rosmarin är bra för avkoppling. Blomdofter som ros, jasmin och ylang ylang främjar känslor av romantik och är bra för datum och parbad. Örtdofter som salvia och cederträ främjar känslor av renhet och är bra för bad efter en lång dag.

Badbomber och fräsande badsalt


Hur och när man ska använda badoljor

Badbomber är det mest populära sättet att lägga till lite kul i ditt bad. De kan vara doftande eller unscented och är bra för att mjuka upp din hud och slappna av dina muskler. Kolsyrade eller brusande badsalter är kända för sina avgiftande egenskaper och kan användas för avslappning, ömma muskler och avkoppling.

Hitta din doft själsfrände

När du väljer din perfekta doft, kom ihåg ditt humör, säsong och personlighet. Citrusdofter är bra för att ge dig energi och väcka dig på morgonen eller efter en lång dag. Växtbaserade dofter som salvia och rosmarin är bra för avkoppling. Varma dofter som vanilj, bärnsten och mysk är bra för höst och vinter. Färska dofter som pepparmynta är bra för att vakna under sommarmånaderna.

Misting parfymer eller eau de toilettes

Parfymer är starkare, medan eau de toilettes är lättare och mer subtila. Om du vill gå med en doftande produkt, gå med en eau de toilette eller köln.

 

Badtid är ett av de bästa sätten att koppla av efter en lång dag. Det är ett bra sätt att stressa av och varva ner, plus att det är något du kan göra själv (eller med en vän, om du vill gå den vägen). Ett bad är mycket mer än bara ett sätt att bli ren – det är också ett bra sätt att koppla av och varva ner efter en lång dag. Och med dessa tips kan du göra din nästa badupplevelse ännu mer avkopplande och trevlig.

badoljor och ljus, kroppsarbete, aromaterapiljus, eterisk olja, badolja, doftolja, kroppsolja, bärarolja, badbomb, ljus, sojaljus, doft, doft, oljor, sojavax, badsalter, hud, rena eteriska oljor, kroppstvätt, doftljus, bad, vanilj, kroppsprodukter, kakor, ansiktsmask, produkttyp, badsalt, sojavaxljus, paraffinvax, sojaljus, kokosolja, vaxsmältning, aromaterapi, rättigheter förbehållna, ingredienser, kropp, sheasmör, tvål, massageljus, reklam, nödvändiga kakor, brinntid, lavendel, doftande olja, varmt vatten, eukalyptus, torr hud, känslig hud, syntetisk doft, ljustillverkning

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here